Συχνές Ερωτήσεις

και απαντήσεις από τη Σχολή Χορού Χορόγραμμα

H σχολή σας έχει παράσταση κάθε χρόνο;

Η σχολή μας έχει παράσταση κάθε ??? χρόνια. Για να παρουσιαστεί μια επαγγελματική παράσταση χρειάζεται αρκετός χρόνος προετοιμασίας και η σχολή μας εκτός από τις παραστάσεις έχει σαν στόχο να επικεντρώνεται και στις εξετάσεις των μαθητών.

Πόσο χρονών ξεκινούν τα παιδιά στα προγράμματα μαθημάτων του σχολείου σας;

Οι νεότεροι μαθητές της σχολής μας είναι 2.5 χρόνων. Συμμετέχουν σε πρόγραμμα σπουδών κατάλληλο για την ηλικιακή τους ομάδα που έχει σαν σκοπό την γνωριμία με το σώμα, τη χρήση και λειτουργία των άκρων, την κίνηση σε σχέση με το ρυθμό και τη μουσική, την κίνηση με ομαδικό και ατομικό τρόπο. Το μάθημα γίνεται με χρήση μουσικής που πυροδοτεί την φαντασία τους, με στοιχεία και αντικείμενα σκηνής και θεάτρου που βοηθούν να γίνεται αποτελεματικά η κίνηση αλλά και με ιστορίες και παραδείγματα κατάλληλα για την ηλικία τους που ενισχύουν την μνήμη και την δημιουργική έκφραση.

Πότε ξεκινούν και πότε σταματούν τα μαθήματα;

Τα μαθήματα ξεκινούν τον Σεπτέμβριο και λήγουν τον Ιούνιο ενώ οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης των μαθημάτων ορίζονται κάθε χρόνο από την διεύθυνση της σχολής. Κατά την διάρκεια του σχολικού έτους ισχύουν οι εορτές και αργίες που εφαρμόζουν και τα σχολεία.

Μπορώ να κάνω δοκιμαστικό μάθημα πριν να εγγραφώ στο σχολείο;

Η Σχολή Χορού καλωσορίζει όλους όσους ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν το μάθημα στο οποίο επιθυμούν να εγγραφούν.

Υπάρχει συγκεκριμένη ενδυμασία που πρέπει να χρησιμοποιώ στο μάθημα;

Ναι. Ο κώδικας ρουχισμού ισχύει για τρεις βασικούς λόγους:
Θέμα τιμής και σεβασμού στην τέχνη του χορού που εκπαιδεύεται ο σπουδαστής
Θέμα εκτίμησης στο δάσκαλο, στο συμμαθητή και στο χώρο της σχολής που εργάζεται
Θέμα ομοιογένειας και ομοιομορφίας στην τάξη που αποπνέει επαγγελματισμό και αισθητική άποψη
Το προσωπικό της σχολής θα σε συμβουλέψει για τον κατάλληλο ρουχισμό και εξοπλισμό που χρειάζεσαι.

Είναι ο χώρος του σχολείου ασφαλής για τα παιδιά;

Η Σχολή έχει κατασκευαστεί με γνώμονα την ασφάλεια των σπουδαστών του βάσει των πιο σύγχρονων κτιριακών προδιαγραφών και σύμφωνα με τα κριτήρια του Φ.Ε.Κ.
Έχει κατασκευαστεί με ισχυρές αντισεισμικές αντοχές ενώ και στο εσωτερικό της έχουν πραγματοποιηθεί ποικίλες μελέτες όπως:
Μελέτη ακουστικής στις αίθουσες για την καλύτερη δυνατή παραγωγή ήχου με την χρήση πιάνου αλλά και με την χρήση μεγαφωνικού ηχο συστήματος.
Μελέτη και κατασκευή στα πατώματα ώστε να απορροφούν τους κραδασμούς από τα άλματα
Μελέτη για την υγιεινή και φρεσκάδα του χώρου που επιτυγχάνεται με φυσικό και τεχνικό εξαερισμό. Ο τελευταίος λειτουργεί με μηχανισμό φιλικό προς το περιβάλλον και δρα ώστε να έρχεται φρέσκος αέρας στο εσωτερικό της σχολής.

Γιατί να δώσουν εξετάσεις τα παιδιά;

Η διαδικασία της εξέτασης βοηθά τους μαθητές να έχουν πρόγραμμα και να βαδίζουν βάσει χρονοδιαγράμματος με συνέπεια και πειθαρχία. Μαθαίνουν να βάζουν στόχους και να ανακαλύπτουν τρόπους ώστε να τους πραγματοποιούν. Δουλεύουν με υπομονή και επιμονή για το πολυπόθητο θετικό αποτέλεσμα. Επιβραβεύονται για την προσπάθεια τους με τίτλους σπουδών που φέρουν παγκόσμιο κύρος και αναγνώριση καθώς και με αναλυτική βαθμολογία που δίδεται από εμπειρότατους εξεταστές που έρχονται από το εξωτερικό γι’ αυτό τον σκοπό.

Κάθε πότε μπορούν να εξετάζονται;

Ο χρόνος προετοιμασίας για τις εξετάσεις εξαρτάται από το πόσο εντατικά και συστηματικά δουλεύει ο μαθητής. Συνήθως στις προσχολικές ηλικίες χρειαζόμαστε μερικούς μήνες προετοιμασίας ενώ στα παιδικά τμήματα ένας χρόνος είναι αρκετός για την ολοκλήρωση της δουλειάς. Στα υψηλότερα επίπεδα η προετοιμασία ολοκληρώνεται περίπου σε 1.5 με δύο χρόνια.

Τι μου προσφέρει ο χορός;

Ο χορός δεν είναι μόνο άθληση και εκπαίδευση, αλλά προσφέρει και ενισχύει αξίες που το κόστος τους είναι ανεκτίμητο. Η ενασχόληση με τον χορό εξασφαλίζει υγεία, ευεξία, αγωγή σώματος, ψυχής και πνεύματος, ενώ παράλληλα εκτονώνει, διασκεδάζει και χαλαρώνει. Επίσης αυτό που κάνει τον χορό κάτι ξεχωριστό είναι η έντονα κοινωνική πλευρά του που μπορεί να σας χαρίσει αυτοπεποίθηση και πολλές ευχάριστες στιγμές!.

Ποιό είναι το κόστος των μαθημάτων;

Το κόστος εξαρτάται από το πρόγραμμα που θα επιλέξει κανείς, το οποίο έχει να κάνει με το είδος, το επίπεδο, αλλά και το πλύθος των δραστηριοτήτων. Επικοινωνήστε μαζί μας και ο υπεύθυνος προγραμμάτων θα σας ενημερώσει κατάλληλα λύνοντας και τις όποιες απορίες σας.